Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Είδαμε το «Mein Komplex, όταν ο Hitler συνάντησε τον Freud…» σε διασκευή - σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη στον Πολυχώρο Αθηναΐς

Τι συμβαίνει όταν ο άσημος Χίτλερ συναντά τον διάσημο Φρόυντ έτσι ώστε να του λύσει το σεξουαλικής προέλευσης πρόβλημα του; Μπορείτε να το φανταστείτε;

Όπως τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι τυχαίο, δεν είναι τυχαίο επίσης και το γεγονός ότι αυτή η παράσταση ανεβαίνει για 4η χρονιά! Σάτιρα και γέλιο, πηγαίο γέλιο! Εκπληκτική είναι η διασκευή και η σκηνοθεσία του Μπάμπη Κλαλιώτη που «φωτίζει» με σατυρικό τρόπο τις «μύχιες» σκέψεις και παρορμήσεις του Χίτλερ, χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά όπως το «ολοκαύτωμα» ή ο «πόλεμος» κατά τέτοιο τρόπο που να προκαλούν το γέλιο και παράλληλα την λύπηση για τον αιμοσταγή καγκελάριο! Ο Χίτλερ λοιπόν στον καναπέ του ψυχολόγου Φρόυντ! Το φαντάζεστε; Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί! Μόνο αν το δείτε!

Εκπληκτικός ο Κώστας Καραμουσάλης στον ρόλο του Χίτλερ, εκπληκτικός μέχρι δακρύων! Απίστευτη η ενέργεια του στη σκηνή και το πως μεταμορφώνεται από παιδί σε ενήλικα και από ευγενή σε πολεμοχαρή! Δεν θα μπορούσε να ήταν αρτιότερη ενσάρκωση! Εξίσου εκπληκτικός ο Μάνθος Καλαντζής στον ρόλο του Φρόυντ! Η «ήρεμη» και «σοβαρή» δύναμη απέναντι στο «παράλογο» και στο «εξτραβαγκάντ» του συμπρωταγωνιστή του! Και βέβαια η υπέροχη, αέρινη Βαρβάρα Καρά, η Κριστίν της καρδιάς μας, η θηλυκή νότα που μεταμορφώνεται σε εξαίσια μελωδία! Τέλος ο Σταύρος Παργινός στο τσέλο και τα σκηνικά και κουστούμια της Μάγδας Καλέμη συντελούν στο να ολοκληρωθεί το εξαιρετικό αποτέλεσμα του συνόλου της παράστασης επί σκηνής!

Είναι από τις παραστάσεις που γελάς αβίαστα με το τόσο εύστοχο χιούμορ και που όταν τελειώνει θα ήθελες να συνεχίσει και φεύγεις από το θέατρο με ένα μεγάλο χαμόγελο! Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές! Την προτείνω ανεπιφύλακτα! 
Κάθε Πέμπτη στον Πολυχώρο Αθηναΐς!


Για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση κάνετε ένα "click" ΕΔΩ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.