Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Συναυλία Λένας Σερδαρίδου και Παρουσίαση σε Παγκόσμια Πρώτη του Soundtrack για την Ολυμπιακή Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (που θα γίνουν στην Κορέα το 2018), στην Αρχαία Ολυμπία, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 στην Αίθουσα Πολιτισμού Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Λένα Σερδαρίδου και τους συνεργάτες της στην Ένωση Τεχνών Ελλάδος - Greek Art Union.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας η Λένα θα ερμηνεύσει αποκλειστικά δικά της τραγούδια - συνθέσεις.


Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια επίσημα πρώτη το Soundtrack για την Ολυμπιακή Φλόγα (Soundtrack for the Olympic Flame). Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά έξι καταξιωμένοι και αγαπημένοι συνθέτες της Ένωσης Τεχνών Ελλάδος - Τμήμα Μουσικής, ενώνουν μ'έναν μοναδικό τρόπο τις μουσικές τους, τις οποίες αφιερώνουν στην Ολυμπιακή Φλόγα. Οι Αρετή Κοκκίνου, Δημήτρης Λέκκας, Μάρθα Μεναχέμ, Θάνος Μπένος, Φίλιππος Περιστέρης και Λένα Σερδαρίδου καταθέτουν ψύχη μέσα από τις μουσικές τους στο Φως της Ολυμπιακής Φλόγας.

Στο τρίτο μέρος της συναυλίας, η Λένα Σερδαρίδου και ο Θάνος Μπένος, Μαέστρος και στην Εθνική Ορχήστρα Ένωσης Τεχνών Ελλάδος, στο πιάνο θα ερμηνεύσουν κορυφαίους Έλληνες συνθέτες, όπως Μάνο Χατζιδάκι κ.α. 

Την εκδήλωση συνοδεύει το βιβλίο της Μαρίας Αγιαννίδου "Απόσταγμα είναι οι στιγμές μου"


 Επιπλέον Δράσεις:
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ΤΙΤΛΟΣ: ΕΙΡΗΝΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΗΣ ΑΜΙΛΛΑ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Στην Αρχαία Ολυμπία και με αφορμή την Γιορτή Εκδηλώσεων για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Κορέας, θα φιλοξενηθεί Μια ενδιαφέρουσα Ομαδική ‘Εκθεση Εικαστικών με συμμετοχές Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, μεταξύ 21-26 Οκτωβρίου, 2017 στις αίθουσες του Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας. Η έκθεση είναι η υλοποίηση της ιδέας της κ. Γεωργίας Καραχάλιου σε μια υπέροχη συνεργασία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Οργανισμού ‘Ενωση Τεχνών Ελλάδος . Συντονίστρια θα είναι η εκεί διαμένουσα, ζωγράφος κ. Γεωργία Καραχάλιου. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευγενής άμιλλα σε κάθε επίπεδο, Η φιλικότητα και οι Πολιτισμικά διαφορετικές δημιουργικές εκφράσεις των λαών και των παραδόσεων τους , σε μια ειρηνική συνύπαρξη. Μήνυμα Αγάπης και Ειρήνης και Συναδέλφωσης μεταξύ των λαών, ανεξάρτητα από διαφορές τους σε άλλα επίπεδα. Στο υπέροχο Πρόγραμμα που σχεδιάστηκε, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην ευρύτερη περιοχή και η « Ζώνη Αγάπης και Φιλίας μεταξύ των Λαών», επίτευγμα του συν- ιδρυτικού μέλους της Ένωσης Τεχνών Ελλάδος, ζωγράφου & διοργανώτριας Festival, κ. Μαρίας Λουμπουρδή , καθώς και πλούσιο μουσικό πρόγραμμα κυρίαρχης παρουσίας του συν-ιδρυτικού επίσης μέλους της ‘Ενωσης Τεχνών Ελλάδος, Ερμηνεύτριας-Συνθέτου & Μουσικής Επιμελήτριας Festival, κ. Λένα Σερδαρίδου . Οι συμμετέχοντες Έλληνες μα και ξένοι καλλιτέχνες και περιηγητές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην σύγχρονη και Ιστορική Αρχαία Ολυμπία, να μοιραστούν ιδέες, τέχνη, γνώσεις, το κάλλος και την συγκίνηση της τελετής για της Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας ώστε φεύγοντας να κρατήσουν στην καρδιά τους την ουσία της: Δημιουργικότητα, Ειρηνικότητα, Φιλικότητα, Πολιτισμό στο ανώτατο ανθρώπινο επίπεδο. Ελάτε να μοιραστούμε μια όμορφη, διαφορετική εκδήλωση, στον ιερό, «μαγικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας». Διάρκεια έκθεσης: 21-26 Οκτωβρίου 2017, Εγκαίνια: 22 Οκτωβρίου, Ώρα: 19:00 στις αίθουσες του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας.

Χορηγός Επικοινωνίας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.