Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

"Time is up" η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Νικόλα Πουρλιάρου

Ενας νέος δημιουργός ολοκλήρωσε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία - μια αφιέρωση στους μοναχικούς ανθρώπους που ζουν ανάμεσά μας και βλέπουν το χρόνο (τους) να τελειώνει.

Καλοκαίρι στην Αθήνα. Παρασκευή μεσημέρι. Ο Χάρης ένας 30χρονος άνδρας τελειώνει την δουλειά του και επιστρέφει σπίτι του. Εκεί αρχίζει να καταγράφει τον εαυτό του με μια κάμερα και να λέει ότι σκοπεύει να αυτοκτονήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο. Αμέσως μετά μαγειρεύει, πλένει τα πιάτα και ακολουθεί τη συνήθη ρουτίνα του. Θα συνεχίσει ο Χάρης να βιντεοσκοπεί τον εαυτό του; Θα πραγματοποιήσει την πρόθεση του να βάλει τέλος στην ζωή του; Αν ναι ποιοι είναι οι λόγοι; Αν οχι, τι θα τον σταματήσει; Μια ταινία για την μοναξιά και τους μοναχικούς ανθρώπους που ζουν σιωπηλά μέσα στην θορυβώδη πόλη. Μια ταινία για όλους τους «δικούς μας» ανθρώπους τους οποίους τελικά δεν γνωρίζουμε.


Αυτή είναι η επίσημη υπόθεση του «Time is Up», της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Νίκου Πουρλιάρου που ετοιμάζεται για τις πρώτες της προβολές από το φθινόπωρο, συστήνοντας ένα δημιουργό που δοκιμάζει και δοκιμάζεται στην κοινωνική πλευρά ενός σύγχρονου, άμεσου σινεμά από τους ανθρώπους για τους ανθρώπους.


Τα γυρίσματα της ταινίας, που είναι ασπρόμαυρη, έγιναν στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, στον Κεραμεικό, στην Παλλήνη και τη Νίκαια, όπως επισημαίνει ο δημιουργός της, μόνο με φυσικό φως, χωρίς ηχητική ή άλλη οπτική επεξεργασία στο post production.


iNFO
Time is Up 
Πρωταγωνιστές: Βασίλης Τσιγκριστάρης, Φανή Παλιούρα, Αστέρης Κρικώνης, Μιχάλης Μόσχου, Πένι Μιτσιάλη, Κώστας Πατουρας, Κωνσταντίνος Μούτσης
Διεύθυνση φωτογραφίας-Μοντάζ: Γιώργος Ευαγγελόπουλος 
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Νικόλας Πουρλιάρος 
Διάρκεια: 89 λεπτά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.